Especials 17/03/2012

Un doble atemptat amb cotxe bomba a Damasc causa 27 morts i un centenar de ferits civils i policies

El primer dels atacs ha sigut a la seu de la intel·ligència aèria, ubicada al nord de la capital siriana, mentre que el segon esclat a sigut a un edifici de seguretat criminal, a l'oest de la ciutat

Agències
1 min
Un dels dos cotxes bomba que han explotats aquest dissabte a Damasc (Síria) / EFE

DamascDos edificis de seguretat estatals han estat els objectius del doble atemptat amb cotxe bomba que aquest dissabte ha sacsejat Damasc, la capital de Síria, i que ha deixat almenys 27 morts i un centenar de ferits, la majoria d'ells civils, segons testimonis i mitjans oficials. L'agència oficial de notícies SANA ha titllat les explosions d'accions "terroristes".

Entre les víctimes mortals hi ha civils i membres de seguretat, segons ha confirmat la televisió siriana, que ha mostrat imatges de cadàvers carbonitzats i de nombroses destrosses materials, a més de grans columnes de fum al lloc dels atemptats.

El primer dels atacs ha sigut a la seu de la intel·ligència aèria, ubicada al nord de la capital siriana, mentre que el segon esclat a sigut a un edifici de seguretat criminal, a l'oest de la ciutat.

"La meva família està bé, però les finestres de casa han quedat totalment destruïdes. L'explosió ha estat terrible", ha explicat una dona que viu a la plaça Tahrir, prop del complex de seguretat situat al nord.

Damasc ha tornat a ser l'escenari d'atemptats, tot i que s'ha mantingut relativament tranquil·la des de l'esclat de la rebel·lió contra el president sirià, Baixar al-Assad, el març del 2011.

El desembre passat, almenys 40 persones van morir a la capital en dos atacs suïcides amb cotxe bomba que van esclatar de manera gairebé simultània als voltants de dos edificis de la seguretat central, en un atac que les autoritats van atribuir a l'organització terrorista Al-Qaida.

Les explosions arriben dos dies després del primer aniversari de l'alçament contra el president Baixar al-Assad, en el qual la ONU ha xifrat el balanç total de morts en més de 8.000.

stats