Especials 21/06/2012

El PSPV sol·licitarà la dimissió de Cotino si no rectifica les seves paraules sobre la legalització de Sortu

El portaveu socialista, Antonio Torres, considera "vergonyós" que el president de les Corts Valencianes s'atreveixi a qüestionar la sentència del Tribunal Constitucional

Ara
1 min

ValènciaEl portaveu parlamentari del PSPV-PSOE, Antonio Torres, ha sortit al pas de la posició feta pública per part del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, sobre la sentència del Tribunal Constitucional que revoca la il·legalització de Sortu. Torres ha demanat a Cotino que rectifiqui, al mateix temps que ha assenyalat que si no ho fa, el grup socialista sol·licitarà la seva dimissió en el ple de les Corts.

Torres ha assenyalat que "és vergonyós i indignant que el president de les Corts Valencianes, la segona autoritat valenciana, s'atreveixi a qüestionar una sentència del Tribunal Constitucional".

Pel síndic socialista, "Espanya no es trenca per aquesta decisió del TC, com no es va trencar per la llei de l'avortament ni per la llei de matrimonis del mateix sexe, com va anunciar Cotino, sinó per falta de polítiques del PP per a la defensa de les famílies. Famílies sense protecció i afectades per la desocupació. Espanya –ha afegit– es trenca quan se saquegen les arques públiques per part dels dirigents del PP que governen les institucions. Espanya es trenca quan es porta a la fallida les institucions financeres valencianes, quan es condemna a la desocupació milers de famílies".

Per últim, Antonio Torres ha considerat que la ideologia del senyor Cotino "ha de quedar al marge de les decisions judicials", i sols quan els interessos particulars es deixin de banda "i es posin per davant els dels ciutadans, aquest país funcionarà".

stats