Grècia
Especials 15/06/2012

El líder de Syriza promet anul·lar les condicions del rescat però mantenir Grècia en l'euro

Alexis Tsipras ha tancat la seva campanya dient que després de les eleccions Merkel deixarà de negociar "amb els que diuen el que ella vol i ho farà amb el poble grec". El líder conservador, Andonis Samaras, ha relacionat l'esquerra amb el retorn al dracma

Agències
1 min
El líder de Syriza, Alexis Tsipras, en un míting / GETTY IMAGES

AtenesEl líder de la formació grega d'esquerra Syriza, Alexis Tsipras, ha tancat aquest dijous la seva campanya amb la promesa d'anul·lar les condicions del rescat internacional però mantenir Grècia en l'eurozona després de les eleccions de diumenge, que podrien decidir el destí de la moneda única.

El míting ha estat al centre de la capital on han assistit unes 10.000 persones, tot i que aquest divendres cel·lebrarà un míting final a Salònica, la segona ciutat del país.

Tsipras ha convidat els votants a "deixar enrere els partits que volen robar el vot del poble a partir de la por". "Aquests partits són els que han governat tots aquests anys i són els únics responsables de la bancarrota del país", ha afirmat.

"El poble, amb el seu vot, terroritzarà als terroristes polítics, als terroristes dels telediaris. Nosaltres som la força tranquil·la que sap i vol canviar la ruta de vida d'aquest poble", ha afegit.

Segons Tsipras, la raó per les quals s'especula amb la possibilitat d'una sortida de Grècia de l'eurozona si guanya Syriza és perquè a partir de dilluns, la cancellera alemanya, Angela Merkel, "no negociarà amb els que diuen el que ella vol, sinó amb el que diu el poble grec". "I aquest serà l'inici del canvi de les polítiques neoliberals a Europa", ha sentenciat.

D'altra banda, el cap de la conservadora Nova Democràcia, Andonis Samaras, ha dit aquest dijous en un acte electoral que Grècia es juga "el futur dels seus fills durant generacions" en els comicis de diumenge. "El dilema està entre l'estabilitat de l'euro, quedar-se en l'euro i dins d'Europa o en el grup del dracma i l'aïllament", ha afirmat.

stats