Sèries
Especials 12/07/2011

Actors xinesos i catalans en el nou culebró d'estiu de TV3

'Secrets de Xangai', que consta de 23 capítols de mitja hora, és el primer serial coproduït per una televisió xinesa i una europea

Redacció
2 min
Chen Han i LiRan

BarcelonaDilluns 'La Riera' s'agafa vacances i deixa lloc a la sèrie 'Secrets de Xangai', que té com a principal peculiaritat que és la primera telenovel·la coproduïda per una televisió europea –TV3– i una cadena xinesa. Seran 23 capítols de mitja hora cadascun i que, a la Xina, ja es van emetre l'any passat (però en un format diferent, de capítols d'una hora). La majoria d'actors són xinesos, però també n'hi ha de catalans. En tot cas, la llengua de rodatge original va ser l'anglès.

La sinopsi segueix els cànons del culebró: Lin Bainian va emigrar a Barcelona fa mes de vint anys i s’ha casat amb la Teresa, amb qui té un fill. Mentrestant, han consolidat un imperi empresarial. Però, ara, malalt del cor, decideix pagar els deutes del passat, que en aquest cas es concreten en una dona i un fill (o filla) que va deixar penjats a la Xina i vol portar ara a Barcelona.

El projecte va arrencar el 2004 i dos anys més tard es va tancar l'acord per materialitzar els guions de la sèrie. Susanna Jiménez, cap de Coproduccions de TV3 explicava avui durant la presentació de la sèrie: "Primer calia trobar una història comuna a les dues cultures i què millor que les passions humanes". Mònica Terribas també ha volgut destacar la importància d'haver completat aquest projecte: "A TV3 sempre diem que som una televisió innovadora, i això, a més de l'aspecte tecnològic o d'internet, es demostra també en aventures d'èxit com aquesta. Coproduir era una tasca que TV3 fa en molts àmbits, però fer-ho amb la Xina era un repte important". Un dels objectius, per a la directora de la televisió pública catalana, és "fer de manifest a la comunitat xinesa, que és important per a nosaltres".

stats