Música
Especials 05/07/2011

Tàrrega celebra una nova edició del Festival Paupaterres malgrat la reducció del pressupost

El festival, que se celebrarà els dies 15 i 16 de juliol, ha programat deu actuacions d'arrel tradicional i mestissa

Acn
2 min

TàrregaDurant la presentació, l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha agraït l'esforç de l'Associació Paupaterres per tirar endavant el festival "malgrat la retallada obligada per la delicada situació de les finances municipals". Perelló ha lloat les seves ganes de treballar per la cultura sense cap ànim de lucre i els ha animat a cercar altres fórmules per fer front a les despeses "com el pagament d'una entrada a un preu simbòlic", ja que cal recordar que l'entrada al festival és gratuïta.

El Paupaterres també es nodreix dels ajuts del programa Diversons·Música per a la integració de l'Obra Social "la Caixa", el qual fomenta la convivència intercultural acostant grups d'arrel tradicional. Diversons aporta enguany quatre agrupacions al cartell: Rosa Sánchez, Odessa, Azul y Nácar i Moya Kalongo. El festival es completarà amb el mercadet ètnic i els sopars de gastronomies foranes, a més d'oferir zona d'acampada. Els responsables han recordat que aquest és l'únic festival dedicat a les músiques del món que perviu a la demarcació de Lleida, amb una assistència mitjana de 6.000 espectadors.

El 14è Paupaterres arrencarà el divendres 15 amb Rosa Sánchez, exponent del jaroxo mexicà, corrent musical que parla de la vida al camp interpretat amb instruments tradicionals de corda i percussió. Després prendrà el relleu el so sefardita i klezmer dels Odessa, hereus de la tradició jueva. Jaleo Real, per la seva part, combinaran flamenc, reggae, rock i tango, mentre que Balkatalan Experience aproparan els ritmes balcànics. La nit es tancarà amb el reggae dels targarins La Trupe Xingona.

La segona jornada, el dissabte 16, s'iniciarà amb el flamenc d'Azul y Nácar, banda liderada pel cantaor Arturo Jiménez. Les sonoritats africanes s'apoderaran després de l'escenari de la mà dels Moya Kalongo, originaris de Moçambic, per donar pas a Tomasito, figura innovadora del flamenc i que presentarà el seu nou disc. La música jamaicana dels 60 reviurà gràcies als Soweto i La Terrasseta de Preixens posarà el colofó amb la seva rumba targarina.

stats