Especials 18/12/2011

Mònica Terribas: "La Marató diu molt de la societat que tenim"

La directora de TV3 diu que a Catalunya aquest programa és "el màxim exponent del que significa tenir una televisió pública potent" i subratlla la importància de la participació popular en aquest projecte solidari

Ara
2 min
Mònica Terribas. ACN

BarcelonaLa directora de TV3, Mònica Terribas, ha dit en una entrevista a Catalunya Informació que "programes com La Marató són el moll de l'ós de TV3" i "el màxim exponent del que significa una televisió pública potent" i ha recordat els 95 milions d'euros que s'han recaptat en els 20 anys d'història que té aquest projecte solidari

p { margin-bottom: 0.21cm; } "Les persones, un cop l'any, es mobilitzen per donar diners per investigar", ha destacat la directora de TV· recordant que la gent és conscient que "els resultats d'aquesta ajuda arribaran en dos o tres anys" i això, segons Terribas, "diu molt de la societat que tenim". "A Catalunya és molt solid el sentiment d'implicar-nos en la recerca mèdica".

Terribas ha destacat la importància de la participació popular en aquest projecte. "El pes i el mèrit no li dono al programa de tele, que el té i suposa desplegar un dispostiu molt gran, però li dono el mèrit a la societat que tenim". En aquest sentit ha destacat les més de 1.300 activitats que s'han organitzen aquest diumenge de manera espontània per tot el territori i que segons Terribas vol dir que "tenim una xarxa social molt important que avui fa una demostració de força".

Triar la causa

Pel que fa a la tria de la malaltia a la que es dedica la Marató, la directora de TV3 ha explicat que cada any un equip d'assessors rep les peticions d'entitats i col·lectius que volen tenir una Marató destinada a recaptar fons per a investigar les seves malalties i després d'escoltar i avaluar totes les propostes n'escull una. Terribas ha destacat que és molt important que "no permetem que s'aturi la recerca en determinats àmbits mèdics i científics que són molt estratègics" i per això, ha dit, "és molt important que segueixi tenint ajuts".

Pel que fa l'objectiu d'aquest any, Terribas ha dit que considerant que l'any passat es van recaptar 8,7 milions, "no ens hem plantejat incrementar-ho". "Cada any és especial i les circumstàncies del país ara mateix són difícils", ha dit, destacant que "qualsevol euro que es dóna aquest any té una gran importància".

Davant la pregunta de si el futur de La Marató està en perill, Terribas ha respòs amb una negativa contundent: "El seu futur no perilla com tampoc perilla el futur d'una televisió forta i implicada com TV3. Estem travessant moments complexes però ara es tracta de tenir les millors idees per gestionar com superar aquesta etapa".

stats