Especials 24/04/2012

Toni Albà participarà en la celebració de la diada valenciana, el 25 d'abril

L'actor, que parodiarà el rei Joan Carles, completa el cartell del concert encapçalat per La Gossa Sorda. Part de la recaptació es destinarà a pagar les multes pels repetidors de TV3

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl proper dissabte 28 serà un dia festiu i reivindicatiu a València. Des de les 18 hores, una manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres organitzacions nacionalistes recorrerà els principals carrers de la ciutat per celebrar el 25 d'abril. Com sempre, aquesta marxa tindrà com a principal objectiu la defensa de la llengua i la cultura, però aquest any l'economia i la denúncia de la situació que travessa el País Valencià també serà un dels reclams principals.

La festa, però, continuarà de nit a l'auditori de Burjassot. Un concert encapçalat per La Gossa Sorda serà l'encarregat de posar punt final als actes commemoratius del 25 d'abril. Des de les 21 hores, grups com Pirat's Sound Sistema, 121dB o el DJ Biano seran els encarregats de posar música. Però si una actuació destacarà sobre la resta, serà la de l'actor Toni Albà, que parodiarà el rei Joan Carles. El públic valencià tindrà, doncs, l'oportunitat de tornar-lo a veure, ja que des de febrer del 2011, al País Valencià, no es pot veure TV3.

ACPV aprofitarà aquest concert per tractar de recaptar fons per pagar les multes imposades per la Generalitat Valenciana per donar senyal dels canals de la Corporació Catalana al País Valencià. A hores d'ara, l'entitat té un deute d'aproximadament 400.000 euros. Les entrades per al concert es poden comprar de manera anticipada per internet o al mateix centre Octubre, a València. El preu és de 8 euros, si l'entrada és anticipada, o de 13 euros si s'adquireix el mateix dia del concert a la taquilla. En tots dos casos, tres euros del preu total estan destinats a pagar la multa dels repetidors.

El 25 d'abril és la data que commemora la derrota de les tropes de l'arxiduc Carles a mans dels soldats de Felip V a la batalla d'Almansa, que posteriorment suposaria la pèrdua dels òrgans d'autogovern valencians.

stats