MÓN
Especials 23/03/2011

Torna a sortir fum negre d'un reactor de la central de Fukushima

Els treballadors han estat evacuats novament. Tepco encara no ha identificat l'origen del fum però ha indicat que no ha pogut veure flames

Redacció
1 min
Fum negre sortint del reactor 3 de Fukushima / TEPCO

BarcelonaQuan la situació semblava reconduir-se lentament, els problemes a la central nuclear de Fukushima han tornat. Segons informa l'agència local de notícies Kyodo, a primera hora d'avui s'ha vist fum negre sortint de la zona del reactor 3 del complex, allà on s'emmagatzema el combustible que ja ha estat utilitzat. Tot i que no s'han vist flames a l'àrea afectada, les autoritats han tornat a evacuar els treballadors que intenten fer tornar la normalitat a les instal·lacions. L'empresa propietària de la central nuclear, Tepco, ha avançat que encara es desconeixen els detalls sobre l'origen del foc. El portaveu del govern japonès, Yukio Edano, està compareixent en directe a la cadena de televisió pública NHK per explicar els detalls de l'accident. De moment, ja ha avançat que no caldrà ampliar l'àrea d'evacuació al voltant de la planta nuclear.

Tepco té diverses càmeres que mostren l'àrea de la central de Fukushima i que es poden consultar en temps real. Des que s'ha detectat el fum negre, però, i com ja ha passat en altres ocasions en què hi ha hagut problemes a la planta, les emissions s'han tallat. Pocs minuts abans que l'empresa deixés d'emetre, un usuari de Twitter ha capturat la imatge emesa per la webcam, on ja pot observar-se la columna de fum provinent de la central. És la segona vegada en dos dies que es veu sortir fum fosc del mateix reactor. Segons els experts, quan el fum és d'aquest color, es pot concloure que no es tracta de vapor d'aigua.

stats