Síria
Especials 25/02/2012

Tornen els bombardejos contra Homs mentre la Creu Roja negocia per continuar l'evacuació de ferits

L'oposició diu que l'organització humanitària va poder treure del barri una vintena de dones i nens però que encara hi ha molta gent atrapada a la zona

Agències
1 min

El CaireEl règim sirià ha reprès els bombardejos contra la ciutat de Homs, especialment al barri de Baba Amr, malgrat les negociacions per evacuar els ferits d'aquest barri, entre ells periodistes occidentals.

La portaveu dels opositors Comitès de Coordinació Local (CCL), Rima Flihan, ha informat que les converses entre el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i les autoritats sirianes continuen per intentar evacuar els ferits greus pels atacs del règim.

Flihan ha explicat que ahir es va aconseguir evacuar a algunes dones i nens de Baba Amr, però que encara hi ha molts civils atrapats al barri.

Des de primera hora d'aquest matí han caigut projectils de morter i s'han escoltat explosions a Baba Amr, mentre que el barri d'al-Hamidiya també ha estat objectiu dels bombardejos.

La portaveu dels CCL ha dit que de moment no tenen informació sobre la situació dels periodistes estrangers que hi ha a la ciutat. Dimecres passat van morir en atacs a aquest barri la periodista nord-americana Marie Colvin i el fotògraf francès Rémi Ochlik, mentre que la reportera francesa Edith Bouvier i el britànic Paul Conroy van quedar ferits, ella de gravetat.

El règim dificulta l'evacuació

Els CCL van informar ahir que membres de la Mitja Lluna Roja havien entrat a Homs però que les forces de seguretat del règim d'al-Assad van negar l'entrada la barri als representants del CICR.

Les autoritats van acusar a "grups armats" del fracàs de la missió en "bloquejar el procés d'evacuació i rebutjar entregar els ferits i els cadàvers".

stats