Especials 29/05/2012

Pendents de la borsa i de Kofi Annan amb Baixar al-Assad: el dia que ens espera

Últims moviments de preparació de la cimera del pacte fiscal català i Germà Bel a punt per explicar-ho tot del desastre de les infraestructures al 'Singulars' de Jaume Barberà

Ara
2 min

BarcelonaEl dimarts que ens espera en 6 previsions. Avui serà notícia:

1. Borsa sota pressió. Totes les mirades posades sobre la borsa després que la matriu de Bankia anunciés aquest dilluns al vespre unes pèrdues de 3.318 milions d'euros corresponents al 2011. Caldrà veure si el crit d'auxili de Mariano Rajoy al BCE fa efecte, tot i que ahir no va impedir un dilluns negre, amb la prima de risc tancant amb el rècord històric de 511 punts.

2. Kofi Annan, cara a cara amb Baixar al-Assad. L'enviat especial per a Síria de les Nacions Unides i la Lliga Àrab, Kofi Annan, es reunirà aquest dimarts amb el president sirià per parlar del pla de pau que no s'ha complert. Des del 12 d'abril hi ha en vigor un alto el foc que s'ha violat sistemàticament, i des de l'última visita d'Annan, al març, hi ha hagut 2.000 morts més.

3. Compte enrere per a la cimera del pacte fiscal. Els partits catalans afinen les seves estratègies de cara a la reunió d'aquest dimecres. Aquest dimarts, el PP reuneix la seva executiva. Com és habitual, també es reuneix el Govern. De ben segur que el portaveu, Francesc Homs, insistirà en la roda de premsa posterior en la necessitat que el PSC formi part del consens pel pacte fiscal.

4. L'estat del català, ciutat per ciutat. Aquest dimarts es presenta l'estudi Ofercat, que mesura l'oferta de llengua catalana de diversos municipis. L'estudi ha analitzat l'administració, l'economia, la societat, l'oci, els mitjans de comunicació, l'ensenyament i la sanitat de 20 ciutats catalanes.

5. L'autora de 'Hem de parlar de Kevin', a Barcelona. L'escriptora nord-americana Lionel Shriver presentarà aquest dimarts a Barcelona la seva nova novel·la 'Todo esto para qué'. Shriver es va consagrar amb el 'best-seller' 'Hem de parlar d'en Kevin', la publicació del qual va anar acompanyada de polèmica.

6. Dia de 'Singulars': avui, Germà Bel. La nit de dimarts és la del nou fenomen televisiu, el programa on els experts no es mosseguen la llengua. Avui, Jaume Barberà entrevistarà l'economista Germà sobre la gestió política de les infraestructures i els aeroports on no ho aterren avions i les línies de tren d'alta velocitat sense passatgers. A les 22.40, al Canal 33.

stats