Líbia
Especials 29/04/2011

Les tropes gaddafistes ataquen un poble tunisià on s'havien refugiat els rebels i les seves famílies

Informacions no confirmades apunten que una dona hauria mort per foc d'artilleria. El pas fronterer s'havia convertit en una nova font d'abastiment per als rebels des de la setmana passada

Agències I Al-jazira
2 min
Soldats tunisians evacuen un combatent pro-gaddafi a Dehiba. REUTERS

Dehiba (Tunísia)Les tropes de Muammar al-Gaddafi s'estan enfrontant als rebels i a l'exèrcit tunisià a Dehiba, a la frontera entre Tunísia i Líbia, després d'haver recuperat el control de l'estratègic pas fronterer al sud del país. A la frontera, que havia estat presa pels rebels divendres passat, hi oneja en aquest moment la bandera verda dels gaddafistes. Al-Jazira informa que se senten trets a l'interior de la ciutat tunisiana on, segons informes no confirmats, una dona hauria mort per foc d'artilleria i un nen hauria estat ferit al peu. L'exèrcit tunisià està intentant aturar l'avenç dels gaddafistes que han entrat a Tunísia, on grups rebels i les seves famílies s'havien refugiat fugint dels combats.

La frontera té un valor estratègic, perquè aquesta setmana s'havia convertit en una nova porta d'abastiment per als rebels, que amenaçaven el control dels gaddafistes sobre l'oest del país, un front que el règim tenia controlat des de fa un mes. El pas fronterer s'havia convertit també en el principal punt de sortida de civils refugiats des del passat dia 21. D'altra banda, el moviment ha obligat les autoritats tunisianes a abandonar la seva postura de neutralitat davant del conflicte libi.

L'exèrcit i la policia tunisiana havien abandonat el pas fronter de Dehiba dimarts, cosa que va generar una forta protesta entre els residents de Dehiba, que exigiien protecció. Aquest matí, l'exèrcit tunisià ha capturat set vehicles de les forces gaddafistes dins del seu territori.

Nous atacs sobre Misurata

Les forces rebels asseguren que com a mínim 12 persones han mort aquest matí a Misurata, on continua l'ofensiva del règim sobre l'aeroport, explica Reuters. Una font del consell nacional de Bengasi assegura que els gaddafistes s'han hagut de retirar de la ciutat i que ara bombardegen des de l'exterior.

stats