Especials 12/06/2012

Tunísia imposa el toc de queda a la capital per la violència salafista

Una exposició d'art que, segons els islamistes radicals no respectava els preceptes islàmics, ha estat el detonant de dos dies d'enfrontaments amb les forces de seguretat

Efe
1 min
Enforontaments als afores de Tunis. AFP

TunisEl govern tunisià ha decretat aquest dimarts el toc de queda a Gran Tunis, que comprèn les cinc regions al voltant de la capital, així com a les províncies de Susa, Monastir i Kenduba, després dels enfrontaments de la passada nit entre islamistes radicals i forces de seguretat. Segons un comunicat del ministeri de Defensa i de l'Interior, la mesura, que s'aplicarà a les vuit províncies, ha començat a les 21 hores locals i s'allarga fins a les 5 de la matinada de dimecres.

L'oficina de la presidència ha assegurat que la mesura s'ha pres tenint en compte els atacs contra propietats públiques i privades que van començar la matinada d'aquest dimarts i van continuar durant tot el dia.

Una exposició d'art, el detonant

Segons sembla, el detonant d'aquesta nova onada de violència, encapçalada per radicals islàmics, ha estat una exposició de diversos artistes organitzada al centre cultural Al-Abdalia, situat a la zona residencial de la Marza, 18 quilòmetres al nord de la capital. La nit del diumenge, un grup de joves salafistes va assaltar el centre cultural per considerar divendres de les obres exposades un desafiament als preceptes islàmics, i va cremar diversos dels quadres i escultures que s'hi exposaven.

Els disturbis van continuar la nit de dilluns, quan grups d'extremistes van atacar diversos edificis públics i comissaris i van enfrontar-se contra les forces de seguretat en diversos barris de la capital.

160 detencions

El portaveu del Ministeri de l'Interior, Khaled Turush, ha informat d'almenys 160 detencions en relació amb els distrubis, en què s'han escoltat fins i tot trets.

stats