Síria
Especials 03/04/2012

Turquia acusa l'ONU de ser còmplice de la repressió a Síria

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, acusa el Consell de Seguretat de donar suport indirectament a la repressió en no adoptar una postura unitària

Agències
1 min
El primer ministre turc parla al Parlament aquest dimarts. / ADEM ALTAN / AFP

BeirutEl primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha acusat aquest dimarts el Consell de Seguretat de l'ONU de donar suport indirectament a la repressió del poble sirià pel seu fracàs en adoptar una posició unitària al voltant de la situació a Síria.

"En no prendre una decisió, el Consell de Seguretat ha donat suport indirectament a l'opressió. Mantenir-se al marge amb les mans i les armes lligades mentre el poble sirià s'està morint cada dia és onar suport a l'opressió", ha dit Erdogan a membres del seu partit.

Mentrestant, l'acord per a un alto el foc el 10 d'abril, que el règim sirià ha acceptat, no ha fet que s'aturi la repressió. Segons els opositors, les tropes fidels al govern han bombardejat aquest dimarts dues ciutats. Un equip de l'ONU arribarà a Damasc aquesta setmana per preparar el terreny per a la treva, i el president del Comitè Internacional de la Creu Roja és en aquests moments a Síria.

stats