SÍRIA
Especials 10/05/2011

La UE sanciona el germà d'Al-Assad per la repressió

Tretze alts càrrecs del règim sirià patiran la congelació de béns i la prohibició de visats per entrar a Europa pels intents d'ofegar les protestes contra el govern

Efe
1 min
El president Al Assad amb el seu germà

Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } La Unió Europea ha inclòs el germà del president de Síria, Baixar al-Assad, entre els 13 responsables que seran sancionats per la repressió a les protestes contra el règim siri. Maher al-Assad serà sancionat per ser “el cap de la quarta Divisió de l'exèrcit, membre del comandament central de Baaz, home fort de la Guàrdia Republicana i principal executor de la repressió”. Tretze càrrecs patiran la congelació de béns de la UE i la prohibició de visats d'entrada al territori, però cap d'ells serà el president Al-Assad, tot i que podria ser sancionat en un futur si els 27 decideixen revisar la llista i ampliar-la.

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha afirmat que si no es produeixen reformes polítiques a Síria, la UE “considerarà l'extensió de les mesures restrictives, incloent el nivell més alt del lideratge siri”. Des de l'inici de les revoltes, la repressió del règim ha causat més de 600 morts.

stats