ETA DEIXA LES ARMES
Especials 24/10/2011

Urkullu demana eleccions anticipades per impulsar el procés de pau

El president del PNB veu urgent que els governs espanyol i francès acabin amb les mesures penitenciàries excepcionals, acosti els presos a les presons basques i que l'esquerra abertzale reconegui les víctimes

M.colomer
1 min
Urkullu i López

VitòriaEl PNB no vol perdre el temps. El seu president, Iñigo Urkullu, ha reclamat al lehendakari basc Patxi López que avanci les eleccions per normalitzar la situació política al país basc "al més aviat possible" i perquè "totes les opcions" siguin representades en totes les institucions. "Proposem un pla de treball entre totes les forces per recuperar la normalitat política al més aviat millor perquè totes opcions polítiques siguin representades en totes les institucions", ha clamat Urkullu, que si bé ha reconegut que no ha fet una "exigència" explícita a avançar les eleccions, sí que n'ha admès la idoneïtat.

Urkullu també a reclamat avui als governs espanyol i francès que desactivin totes les mesures penitenciàries excepcionals i acosti els presos bascos a les presons del País Basc. En una compareixença a la seu del govern basc després de reunir-se amb el lehendakari, Patxi López, Urkullu també ha considerat ara ja "urgent" que l'esquerra abertzale reconegui les víctimes d'ETA i que se segueixin desenvolupament els punts de la declaració d'Aiete que inclou una consulta popular sobre el futur polític d'Euskadi.

El lehendakari López ha iniciat aquest dilluns amb Urkullu la roda de contactes que farà amb tots els partits bascos representats a les institucions, també Bildu, per encarar el nou escenari polític que s'ha obert a Euskadi després que ETA anunciés el cessament definitiu de la seva activitat armada. En acabar la reunió, Urklullu ha instat les institucions europees a acompanyar el procés de resolució del conflicte per "consolidar la pau i la concòrdia".

stats