Especials 29/03/2012

IU denuncia que el ministeri de l'Interior fa de "piquet al servei de la CEOE"

Esquerra Unida critica la "hipocresia" del PSOE per donar suport a les mobilitzacions i, alhora, assistir al ple del Congrés

Ara
1 min

MadridEl coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha denunciat avui que el ministeri de l'Interior està actuant de "piquet al servei de la CEOE" en comptes de ser que garanteix "el dret constitucional" a fer vaga o a treballar. Des de fora del recinte del Congrés, ha criticat que la cambra baixa hagi respost amb "una vaga a la japonesa" a les mobilitzacions, amb un llarguíssim ordre del dia previst per avui. Els diputats del grup de l'Esquerra Plural –IU, ICV-EUiA, CHA– no hi assisteixen i han adreçat una carta al president del Congrés, Jesús Posada, perquè els descompti el sou d'avui. Si no ho fa, donaran la part del sou corresponent al dia d'avui.

Lara també ha carregat contra "la hipocresia" del PSOE per donar solidaritat als treballadors que fan vaga i, al mateix temps, ser avui al ple. Tot i això, bona part dels diputats socialistes són als seus despatxos i han evitat ser a l'hemicicle. Els socialistes que els toca intervenir fan les seves intervencions des de l'escó, com a signe de protesta i per escurçar el ple. L'objectiu és que no condicioni per temps les manifestacions convocades per aquesta tarda pels sindicats.

stats