Especials 28/03/2012

La ministra de Treball diu que el nou contracte per a emprenedors ja ha permès donar feina a 10.000 aturats

Báñez diu a IU sobre la vaga general que "el més fàcil és amagar-se darrere d'una pancarta"

Ara
2 min

MadridA poques hores per a la vaga general, la ministra de Treball, Fátima Báñez, assegura que en sis setmanes s'han formalitzat 10.000 contractes per a emprenedors gràcies a la reforma laboral. Els joves han copat el 54% dels nous llocs de treball. Les dades les ha donat al Congrés, en la sessió de control a l'executiu.

L'anomenat contracte indefinit de suport als emprenedors és un dels que més oposició ha creat entre els sindicats, perquè permet la possibilitat d'establir un període de prova d'un any.

"Que aquestes 10.000 persones ja tinguin una il·lusió i un projecte professional és el que necessita aquest país com abans millor", ha dit Báñez, que ha assegurat que en 80 dies l'executiu de Rajoy ha fer més reformes que en quatre anys de govern de Zapatero.

En la seva intervenció al Congrés, la ministra ha tornat a defensar la reforma laboral, que ha dit que busca frenar com més aviat millor la destrucció d'ocupació perquè quan comenci a crear-se sigui de qualitat i estable. Ha destacat que el govern espanyol es va trobar un país en “emergència econòmica i social” i que el que no es podia permetre era “no fer res” i frustrar les esperances dels que volen “compromís i responsabilitat”.

“Flexibilitat davant d'acomiadaments, aquesta és la clau de la reforma laboral, perquè si no, el que hi ha és atur i drama social”, ha afegit.

Crítiques a IU

"El més fàcil és amagar-se darrere d'una pancarta. Jo espero de vostè el més difícil, que és fer aportacions i donar solucions". Així de contundent s'ha mostrat en resposta a una pregunta al Congrés del coordinador general d'IU, Cayo Lara, sobre la vaga general de demà.

Lara ha acusat l'executiu de mentir en dir que no s'abaratiria l'acomiadament o que es crearia ocupació.

Durant la sessió al Congrés, el diputat d'IU Gaspar Llamazares ha lliurat al ministre d'Economia, Luis de Guindos, fullets informatius de CCOO sobre la vaga general. “Jo recullo tot tipus d'informació que em donen, això em sembla obertura de mires”, ha dit De Guindos després als periodistes.

stats