Especials 29/03/2012

Els piquets tallen carrers i impedeixin l'obertura de tendes a Madrid

Dos membres d'un piquet informatiu i un policia han resultat ferits de caràcter lleu en els incidents que s'han produït aquesta matinada a les cotxeres d'autobusos del districte madrileny de Carabanchel

Ara / Efe
2 min

MadridPiquets informatius que es desplacen a peu i en bicicleta han tallat des de primera hora del matí diversos carrers i accessos a Madrid. Grups de ciclistes –formats per vora mig centenar de persones cada un– han pedalat lentament durant tot el matí per retenir el trànsit al centre de Madrid, entre les places d'Atocha, Cibeles i Colón, i els carrers d'Alcalá i la Gran Vía.

Al voltant de les nou han arribat a tallar la M-30 al pont de Vallecas, al qual han accedit per la via de servei després de baixar per l'avinguda Ciudad de Barcelona. Allà han baixat de les bicicletes i han saltat la mitjana per continuar el recorregut en sentit contrari.

La presència de piquets a peu ha causat retencions també als accessos del sud de Madrid i als voltants de la plaça España. De fet, el carrer Princesa ha estat tallat durant una hora.

Davant la forta presència policial que hi ha a la plaça de Callao, igual que a la Puerta del Sol, els vaguistes s'han mogut per la Gran Vía fins que s'han començat a disgregar. D'aquesta concentració s'ha separat, a les 10.30 hores, un grup autodenominat "piquet juvenil" –format per estudiants que fins i tot duien motxilles i es cobrien, en alguns casos, amb mocadors palestins– que ha començat a baixar pel carrer de Montera cap a la Puerta del Sol, on es manté una forta presència policial.

Fonts del centre de control de trànsit de l'Ajuntament de Madrid han informat que l'hora punta d'aquest matí a Madrid s'ha avançat respecte a l'habitual en dies laborables, tot i que la intensitat ha estat la normal.

La vaga als comerços

Pel que fa a les botigues del centre de Madrid, la majoria de la vora de la Puerta del Sol han obert sense problemes enmig d'un fort dispositiu policial, però, en canvi, no ho han fet les botigues de la Gran Via, per les quals han passat els piquets tot i la presència de la policia.

Incidents aïllats

Dos membres d'un piquet informatiu i un policia han resultat ferits de caràcter lleu en els incidents que s'han produït aquesta matinada a les cotxeres d'autobusos del districte madrileny de Carabanchel, ha informat a Efe un portaveu d'Emergències Madrid.

Els incidents s'han produït quan la Policia Nacional ha acudit a les instal·lacions de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), on hi havia un piquet integrat per unes 500 persones.

Segons han indicat alguns testimonis, dos membres del piquet s'han posat davant d'un autobús de treballadors de l'EMT per impedir-ne l'entrada i han estat detinguts.

A més, aquesta nit han cremat a Madrid al voltant de 15 contenidors d'escombraries, un d'ells, a la ronda d'Atocha, davant del centre cultural La Casa Encendida, i altres en carrers del centre, Vallecas o La Latina, que han estat sufocats pels bombers de l'Ajuntament.

Encara que en principi no té relació amb la vaga, cap a les vuit del matí s'ha registrat un accident de trànsit a la confluència de la ronda de València amb Fray Luis de León, en el qual s'ha vist implicat un cotxe de policia.

En l'accident han resultat ferits,amb contusions lleus, els dos policies que circulaven al cotxe patrulla, els dos ocupants d'un turisme i un vianant al qual ha colpejat un dels dos vehicles després de la col·lisió.

stats