Especials 29/03/2012

Toxo deixa la porta oberta a convocar una altra vaga aquest any

El líder de CCOO ha reiterat que si el govern espanyol no corregeix la reforma hi haurà un “conflicte social creixent” i que no es pot descartar cap opció

Joan Faus
2 min

Madrid“No descartem res”. Aquesta ha estat la resposta del secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, quan se li ha preguntat avui si els sindicats podrien convocar una altra vaga general aquest any si el govern espanyol no modifica la reforma laboral.

Toxo ha fet aquestes declaracions després d'una roda de premsa per valorar la vaga d'avui. “No pararem fins que es modifiqui substancialment el contingut de la reforma laboral. Això es farà ben patent el proper 1 de maig”, ha dit, en la roda de premsa, en referència al dia del treballador. Ha reiterat que si el govern espanyol no corregeix la reforma hi haurà un “conflicte social creixent”.

En aquest sentit, ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy iniciar una “camí diferent” en la “recerca d'un gran consens de país” per rellançar l'activitat econòmica, en especials pels joves.

Per la seva banda, el líder de la UGT, Cándido Méndez, ha assegurat avui que si el govern espanyol “continua” amb la reforma laboral i la seva política de retallades Espanya “anirà més enllà del límit” en la recessió econòmica i els efectes socials de la crisi.

Méndez ha dit que si els pressupostos, que presentarà demà l'executiu, continuen aquesta política seran “inútils” en la lluita contra la crisi i poden ser un “ariet” en l'augment de la crisi.

“Ahir teníem tota la raó al exigir la correcció en profunditat de la reforma, avui el suport ha crescut”, ha assegurat.

El líder de la UGT ha dit que la vaga és el “mitjà” i l'“oportunitat” per “corregir en profunditat” la reforma laboral. "Els sindicats no acabarem amb el nostre empeny perquè obri una negociació per corregir la reforma", ha subratllat.

Méndez ha lamentat, a més, els incidents, que ha dit han estat “excepcions” i ha subratllat que la vaga està sent “pacifica i lliure”.

stats