11-S
Especials 07/09/2011

Veure créixer la Zona Zero a cop de clics o on són ara els que van quedar retratats l'11-S a Nova York

Els mitjans digitals nord-americans i britànics s'han abocat a la commemoració dels 10 anys dels atemptats als Estats Units amb tota mena de propostes interactives, galeries de fotografies inèdites i repassos al que ha sigut l'última dècada

Marc Vidal
2 min
Les torres bessones en el moment del col·lapse

BarcelonaUn dels més clars i elaborats sobre el que serà la Zona Zero en el futur, i com s'està aixecant, el trobareu en aquesta funció interactiva del The New York Times, que és de l'any passat però que ha estat actualitzada.

La revista TIME, que es publica sense anuncis com a mostra de respecte a les víctimes, ha fet un impressionant recull de testimonis directes de la tragèdia que expliquen què pensen de l'11-S deu anys després.

I el setmanari Newsweek també ha fet un especial on hi trobareu un "on són ara" algunes de les persones que van quedar retratades el dia de la catàstrofe.

Com a recull fotogràfic del que va passar durant les hores dels atemptats, no us perdeu el que ha preparat el New Yorker. Unes imatges en blanc i negre esfereïdores. Ni tampoc l'apartat que TIME dedica al treball fotogràfic de Camilo José Vergara de les torres durant els anys en que van existir.

Si voleu saber quants atemptats, i de quina intensitat, hi ha hagut els últims anys relacionats amb l'extremisme islamista ho podeu consultar en aquest gràfic interactiu que ha preparat el diari britànic The Guardian. Les ones expansives que genera el gràfic veureu que són prou il·lustratives.

I el millor "hora a hora" del que va passar aquelles hores de caos als EUA el trobareu a la funció interactiva preparada pel mateix memorial que obrirà les portes a Nova York dilluns que ve.

stats