LÍBIA
Especials 18/10/2011

Clinton defensa la unitat del poble libi durant la visita per sorpresa a Trípoli

La secretària d'Estat dels EUA creu que és necessària la cohesió de totes les milícies en un sol exèrcit nacional

Reuters
1 min
Clinton en la seva arribada a Trípoli. EUA

TrípoliUnitat, reconeixement i lideratge. Ha estat el missatge que ha volgut transmetre la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, en la seva visita per sorpresa a Trípoli. La mandatària ha demanat a les milícies rebels que reconeguin el pes i el lideratge del Consell Nacional de Transició Libi (CNT) i avancin cap a la formació d'un únic grup armat. "L'experiència assenyala que crear un exèrcit nacional sota comandament civil és essencial", va dir Clinton. Els analistes consideren que és el repte més important de la nova Líbia, mentre continuen els enfrontaments a Sirte, l'últim bastió gaddafista.

Clinton també ha llançat un paquet d'iniciatives dissenyades a enfortir les relacions entre Líbia i els Estats Units, que inclouen el tractament mèdic de soldats rebels ferits, l'intercanvi d'estudiants i ajuda per destruir l'arsenal de l'era Gaddafi que encara queda al país.

La secretària d'Estat és la dirigent política més important dels EUA que ha estat mai fins ara a Líbia des de la guerra que va acabar amb el règim de Gaddafi.

Control d'Al-Qaida

Washington també ofereix suport de logística al CNT per recollir totes les armes gaddafistes que han quedat al país. Estats Units creu que poden caure en mans d'Al-Qaida.

stats