FUTUR DEL PSOE
Especials 22/07/2012

Ximo Puig (PSPV): "El 'chaconisme' no existeix"

El secretari general dels socialistes valencians defensa que el PSOE no se centri en debats interns i passi a fer propostes

Efe
1 min
El PSPV tanca en fals el congrés amb dubtes sobre la seva unitat

MadridEl secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest diumenge que "el 'chaconisme' no existeix" i ha opinat que el PSOE, un cop escollides les noves direccions regionals i provincials, s'ha de centrar en l'interès dels ciutadans i no enredar-se en el "meliquisme". En una entrevista a Republica.com, Puig, un dels grans suports de Carme Chacón en la seva campanya per a la secretaria general del PSOE, considera que és el moment de fer propostes.

"Ara mateix és important que se sàpiga pilotar la nau en una situació de gran dificultat. El partit va decidir i no és una urgència revisar això", assenyala en relació amb el congrés socialista en què va sortir elegit líder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba.

Fa sis mesos que els socialistes van deixar el govern i aquest procés, com el dol, "té els seus temps", afegeix. Segons la seva opinió, la tasca d'oposició no s'ha de mesurar en termes de dura o tova, però sí que cal parlar "amb tota claredat i tota cruesa" davant una política que només porta "a més recessió i de la recessió a la depressió". A més de criticar la gestió de l'executiu de Mariano Rajoy, Puig denuncia la situació "dramàtica" en què es troba el País Valencià, on, després de 17 anys de govern del PP, es veu "el fracàs d'un model econòmic i polític basat en el malbaratament, la corrupció i la ineficàcia".

stats