Especials 27/01/2012

“Poder accedir a internet no depèn ni del lloc de naixement ni de la classe social”

Francesc Morera / Formador en TIC, Fundació Televall (Ripollès)

Daniel Romaní
1 min
Francesc Morera

BarcelonaInternet ha suposat democratitzar el coneixement. Poder accedir-hi no depèn del lloc de naixement, de la classe social ni dels diners que tens. Als que no vivim en una gran ciutat, que trobem a faltar fonts d'informació, internet ens ha facilitat molt les coses. I a molts ens ha permès retrobar amics que feia temps que no vèiem!

Jo vaig passar en poc temps de no tocar cap ordinador a abocar-m'hi completament. Primer per organitzar el munt de dossiers, fotografies, retalls de premsa, etc., que tenia amuntegats. I al cap de poc com a eina professional. Ara treballo com a formador en tecnologies de la informació i la comunicació a la Fundació Televall, el centre de teletreball que té l'objectiu d'acostar les TIC a tots els àmbits de la comarca del Ripollès i als territoris veïns (la Garrotxa i la Cerdanya), i evitar la fractura digital en un entorn rural. Faig cursos de temes molt diversos de les TIC a adolescents, adults, gent gran, joves emprenedors, autònoms, comerciants...

Un dels projectes en els quals he participat permet fer un passeig per Ribes de Freser amb el telèfon mòbil intel·ligent, i veure imatges de fa un segle de com era un determinat carrer o una façana d'uns quants llocs per on passeges.

stats