ARA ENS EN SORTIM
Especials 19/08/2012

"Per ajudar els altres no calen grans projectes"

Després de sentir parlar Vicente Ferrer, Ignasi Turró va fer les maletes i va marxar a l'Índia. L'entrega als altres ha donat sentit a la seva vida

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaBUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

De petit Ignasi Turró ja tenia l'instint d'ajudar els altres però no va ser fins que va sentir parlar un dia Vicenç Ferrer que va decidir dedicar la seva vida als més pobres. Era la dècada dels 80 quan va arribar a la Índia. Va arribar a Bangalore amb la intenció de fer una ruta pel sud-est asiàtic però va acabar treballant en un alberg per a nens orfes durant 23 anys. El 2005 va crear la seva pròpia ONG, la fundació Neem, per millorar la qualitat de vida de la comunitat de leprosos de Bangalore.

De les famílies amb les quals tracta ha après el que és la felicitat. "Que no vol dir tenir moltes coses ni desitjar-ne moltes sinó fer feliç els altres". Quan torna a Barcelona s'adona que aquí hem deixat de riure. "Tothom va amb presses i tenim moltes pors i molts dubtes. Tenim por a perdre quan, en realitat, donar és estimar". I ell és dels que pensa que per ajudar "no cal muntar grans hospitals ni grans escoles, a vegades n'hi ha prou amb una carícia".

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats