Especials 01/07/2012

Els alcaldes titllen l'incendi del País Valencià de "drama"

Els batlles de les zones afectades destaquen que no hi ha hagut cap víctima gràcies als desallotjaments preventius

Efe
1 min

ValènciaEls alcaldes dels municipis de Cortes, Catadau, Llombai i Andilla han qualificat avui com un "drama" el greu incendi que afecta el País Valencià, però han ressaltat que els desallotjaments dels nuclis de població dins la superfície afectada han permès que no es produís cap pèrdua humana.

"Ens hem de felicitar per això", ha assegurat Enrique Sáez, alcalde de Corts, on un centenar de persones de tres llogarets han abandonat els seus domicilis.

Al poblet d'Or es preveia el desallotjament "al llarg d'aquest matí", ha indicat el regidor, que no descarta que després de l'incendi es constati "alguna casa de camp i alguna nau" cremades.

En quatre nuclis de població del municipi d'Andilla, amb 400 persones, "no queda ningú". La "majoria" han anat a la ciutat de València, a la seva residència habitual, i "entre 40 i 60 habitants", segons ha explicat l'alcalde Jesús Ruiz, estan instal·lats a l'Institut Villar. Ruiz ha lamentat la pèrdua d'un "pulmó verd" de seva regió.

A la localitat de Catadau, el regidor Joan Bisbal ha explicat que els veïns van abandonar la urbanització de Lloma Molina, que era "un focus preocupant", i diversos xalets disseminats per la muntanya. La majoria van tornar a València, ja que aquests domicilis són segones residències, mentre que altres 60 persones són a la Casa de Cultura i a un centre social de la localitat.

stats