Especials 12/09/2012

"Una massa inculta, amoltonada i adoctrinada demana la independència": 5 opinions estridents contra la manifestació de l'11-S

Els sectors més extremistes de la premsa espanyola carreguen de valent contra la marxa independentista

Ara
2 min
La manifestació de la Diada al final de la Via Laietana / PERE VIRGILI

Barcelona1. Federico Jiménez Losantos: 'El triomf separatista' (El Mundo)

"Resulta sorprenent sentir que la separació d'Espanya no es pot produir perquè la majoria dels catalans no és separatista. I quan li ha importat la democràcia al separatisme?"

"El nacionalisme, com tota doctrina col·lectivista, no obeeix l'opinió pública, sinó que la imposa. Lenin, Mussolini i Hitler van crear una opinió opinada i la van imposar, justament perquè no els importava la llibertat".

2. Alerta Digital: 'Charnegos a mogollón: Una masa inculta, aborregada y adoctrinada pide la independencia de Cataluña en las calles de Barcelona'

"Alguns manifestants s'han marejat, atesa l'aglomeració de persones pel centre de Barcelona. Hotels de la zona han servit a aquesta gent de sala de descans per recuperar-se. Un d'aquests cèntrics hotels ha retirat la bandera espanyola de la façana, "per si de cas".

3. Victoria Prego: 'Via lliure' (El Mundo

"No hi ha res més agraït i que cohesioni més un grup humà, sobretot si està format per gent ignorant, que compartir enemic, la versió malèfica d'un sant patró".

"Res del pactat ni d'allò cedit en tres dècades –incloent-hi competències que constitucionalment són de l'Estat– ha servit mai per aplacar les seves exigències. Al contrari: les ha fet créixer. Per això, el que vam veure ahir no ha de ser admès de cap manera com un xantatge. Cal dir 'no' al pacte fiscal i que això de la independència ho gestioni Mas, si s'atreveix. Via lliure".

4. Casimiro García-Abadillo: 'No sigueu imbècils' (El Mundo

"Ni Mas ni els seus companys de CiU volen que es produeixi, però juguen amb l'atractiva idea de la independència d'Espanya –que, en el seu imaginari, es queda amb els diners dels catalans– per forçar una negociació amb el govern espanyol sobre el pacte fiscal".

"Fer-los creure que Catalunya es pot separar d'Espanya i seguir a la UE: això sí que és tractar-los d'imbècils".

5. Jesús Fonseca: Catalans: el vostre crit és el meu

"Els catalans, que són més llestos que els conills, no es xupen el dit. El clam al carrer no sempre és el clam del carrer, sinó el dels seus senyorets. El que va passar ahir, just en un moment en què a Espanya no estem per gaires festes, en absolut és fruit de l'espontaneïtat social. Els nacionalistes –l'origen de totes les catàstrofes que ha patit Europa– tensen la corda. Estem acostumats. No passaran!".

stats