Ara ens en sortim
Especials 23/09/2012

"Davant la crisi, la resposta ha de ser col·laborar i no competir"

Una cooperativa sense ànim de lucre i dues entitats d'inclusió social s'han unit per crear l'Infinitloop, un embolcall de regal reutilitzable amb què volen canviar els hàbits de consum de la societat

Lara Bonilla
1 min

BUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

L'equip de la cooperativa Tarpuna, entitat sense ànim de lucre, es va fer preguntes del tipus: per què el paper de regal ha de ser d'un sol ús? La resposta és Infinitloop, un embolcall reutilitzable de tela que alhora també és un joc, ja que cada peça té una etiqueta amb un codi QR que permet localitzar-lo i saber el circuit que ha fet: quin regal ha contingut, a quins municipis ha anat a parar o quant paper s'ha estalviat.

La idea no només vol transformar els hàbits de consum sinó que al darrere hi ha tot un treball de col·laboració amb entitats socials. Tarpuna hi posa la idea i l'etiqueta QR però els Infinitloop es confeccionen als tallers d'inclusió social de dues associacions, l'Estel Tàpia, del Raval, i la Fundació Pare Manel, de Nou Barris. "El tema de fons és que davant la crisi, la resposta ha de ser col·laborar i cooperar, i no competir", indica Didac Ferrer (Tarpuna).

Pots llegir l'article complet a l'Ara Premium de l'Ara Tu

stats