LÍBIA
Especials 07/04/2011

Els rebels asseguren que les tropes de Gaddafi són darrere el bombardeig a Ajdabia

En un principi s'havia indicat que els avions de l'OTAN havien causet els cinc morts, però un portaveu rebel creu que les tropes del règim han esquivat el control de l'espai aeri

Efe
1 min
Els rebels continuen defensant la ciutat d'Ajdabia

Ajdabia p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu militar rebel, Ahmad Bani, ha assegurat que els bombardejos que s'han produït a la carretera entre Brega i Ajdabia que han causat la mort de cinc rebels han estat realitzats per les forces del general Muammar al-Gaddafi. En un principi els rebels havien acusat l'OTAN de bombardejar per error contra els milicians rebels, ja que els avions internacionals són els únics que poden sobrevolar l'espai aeri, segons la resolució 1973 de l'ONU. Bani, però, ha assegurat que els avions de les tropes de Gaddafi han esquivat l'exclusió i han atacat la carretera abans que l'OTAN els detectés.

Després dels bombardejos en aquesta zona, s'estan registrant combats intensos en l'ofensiva de les tropes del règim cap a la ciutat d'Ajdabia. Alguns testimonis a la ciutat han indicat que han caigut bombes prop d'un hospital i que els metges s'han vist obligats a demanar a la població que evacuï la zona. Ajdabia és el nus principal de les comunicacions a l'est del país, que connecta per carretera amb Bengasi i Tobruq, els bastions rebels, d'aquí l'interès de Gaddafi d'atacar la ciutat.

stats