BBVA AMB LES EMPRESES CATALANES

“Hem apostat totalment per la tecnologia perquè creiem que cal oferir una medicina de qualitat”

Entrevista a Eulàlia Alomar, gerent de Creu Blanca

Judit Monclús
3 min
“Hem apostat totalment per la tecnologia perquè creiem que cal oferir una medicina de qualitat”

Més de 60 anys d’història avalen el prestigi de la clínica Creu Blanca, pionera en serveis de diagnòstic i medicina preventiva gràcies a l’aposta per la tecnologia punta. Ho demostra el fet que compta amb el TAC més potent del món, que permet diagnosticar qualsevol patologia amb absoluta precisió.

La clínica Creu Blanca es va fundar el 1950. Com van ser els seus orígens?

El meu pare, el doctor Gaspar Alomar, va fundar la clínica. Va començar en un moment amb molt poca sanitat privada i oferia metges a domicili. De mica en mica, va començar a sortir tecnologia i va veure que calia oferir alguna cosa més. Va obrir el primer consultori al carrer Pelai, cap als anys 60, que va ser quan es va introduir per primera vegada el concepte de revisió mèdica completa. Després es van obrir altres centres, fins que el 2000 vam obrir la clínica Creu Blanca de Sarrià.

Quin és el vostre tret diferencial respecte a altres clíniques?

Hem apostat totalment per la tecnologia perquè creiem que cal oferir una medicina de qualitat. Per això col·laborem amb proveïdors com Siemens i Toshiba i, conjuntament, fem treballs d’investigació per a noves aplicacions. Comporta feina perquè implica invertir-hi temps, però ens dona l’avantatge de poder disposar de tots els nous avenços amb una reinversió quasi total dels beneficis.

Aposteu per la tecnologia punta en la diagnosi per imatge, com demostra que compteu amb el TAC més potent del món. Quins avantatges li suposa al pacient?

D’avantatges, n’hi ha de tot tipus. Si parlem del TAC, com més potencia, menys radiació. Ens proporciona la mateixa qualitat d’imatge però radiem 80 vegades menys. I amb la mateixa radiació que emeten els TAC normals podem obtenir uns estudis molt complexos que amb la tecnologia habitual no podríem. També reduïm el temps d’exploració en el pacient.

Col·laboreu amb altres centres per compartir aquesta tecnologia?

Col·laborem amb hospitals de la xarxa pública perquè ens deriven malalts per fer proves complexes, estudis i comparatives. Per exemple, en ressonàncies prostàtiques compartim malalts amb la Fundació Puigvert. Fem detecció precoç perquè fem biòpsies simultàniament amb la ressonància i l’ecografia. Això fa que el diagnòstic sigui molt més acurat i precís, amb menys falsos positius o negatius.

Creu Blanca és una societat 100% familiar. Quatre dels vuit fills del doctor Alomar hi esteu vinculats...

Sempre ha sigut familiar. Tots som professionals mèdics i portem l’empresa com el fundador: creient en el malalt i en una bona assistència. Volem que continuï amb la família, ja que podem portar un creixement molt controlat per no haver de dependre de tercers. A més, l’objectiu és perdurar.

Quin paper ha jugat BBVA en el desenvolupament de l’empresa?

Quan fem inversions en tecnologia hem de comprar equips que realment són molt costosos. Un equip per fer proves complexes ens pot costar dos milions d’euros. Això, amb recursos propis, costa. Gràcies a entitats com BBVA podem fer pagaments mitjançant el sistema de leasing, que ens ajuda a finançar aquest tipus d’inversions.

Quins plans de futur teniu pel que fa a la millora o ampliació de serveis?

En tecnologia acabem d’invertir molt aquest últim any. Més o menys, uns quatre milions d’euros. El pròxim projecte, a un any vista, és ampliar la clínica i fer créixer la unitat quirúrgica amb la incorporació de quatre nous quiròfans i zones de recuperació.

stats