LÍBIA
Especials 23/03/2011

Els bombardejos aliats frenen l'ofensiva de Gaddafi a la ciutat alliberada de Misurata

Els avions de la coalició ataquen posicions de l'exèrcit al voltant de la ciutat rebel, assetjada durant dies per les tropes del règim. Almenys 17 persones han mort des d'ahir. A la ciutat es viu una crisi humanitària

Agències
1 min
Una família intenta fugir per la carretera d'Adjabia cap a Bengasi / EFE

BarcelonaEls avions de la coalició internacional desplegada a Líbia per imposar la zona d'exclusió aèria han bombardejat avui posicions de Gaddafi per damunt de la localitat de Misurata, la tercera ciutat més gran del país i alliberada pels rebels, segons el canal qatarià Al-Jazira.

La ciutat està assetjada des de fa dies per les forces del règim, ja que es tracta d'un dels punts més importants rebels a l'oest de Líbia.

"Els avions aliats han bombardejat, de moment, dues vegades, una a les 12.45 h (10.45 h) i una altra fa menys de dues hores", ha declarat a Reuters un testimoni des de Misurata. Les forces de Gaddafi "no han llançat ni un sol atac des dels atacs aeris", ha afegit.

El setge del règim als seus enemics va deixar ahir un balanç de 17 morts en aquest enclavament. Tres d'ells eren els fills d'una família que intentava fugir de la ciutat en cotxe.

Els doctors de l'Hospital Central denuncien que la ciutació és "catastròfica" i que no para d'arribar gent ferida de bala o de metralla. Exigeixen ajuda humanitària imminent i recorden que els aliats la poden fer arribar fàcilment per mar.

stats