FEM VACANCES
Especials 26/07/2011

Un bon estiu per a tothom: consells útils

Redacció
2 min

BarcelonaSeguretat i precaució

Els lladres també volen fer el seu particular agost. La gran quantitat de gent que hi ha als carrers de Barcelona durant l'estiu acostuma a ser un reclam per als carteristes. Cal anar amb compte als transports públics, a la platja i vigilar les distraccions quan es pren alguna cosa en una terrassa. Les aglomeracions també són un escenari ideal per a aquestes situacions. S'aconsella, també, no portar juntes les claus i la documentació.

Mobilitat responsable

Les motos i les bicis són els mitjans de transport de l'estiu, ja que és quan es circula amb més tranquil·litat a la ciutat. És molt important complir les normes de seguretat i civisme i posar-hi la màxima atenció. Les motos han de portar sempre casc, tenir les llums de posició engegades i adequar la velocitat al tipus de via. Les bicis han de circular pel seu carril, assenyalar els canvis de direcció i evitar maniobres brusques.

Estalvi energètic

Malgrat les altes temperatures que es registren a l'estiu, no s'ha de caure en la temptació de posar l'aire condicionat a una temperatura inferior als 25 graus. Una altra fórmula per estalviar energia és aprofitar al màxim les hores de llum natural i apagar els aparells electrònics amb l'interruptor i no amb el comandament.

L'aigua també és un recurs que s'ha de controlar, sobretot durant l'estiu.

Nens segurs i contents

Les criatures són indubtablement les protagonistes de l'estiu! També volen aprofitar els dies de festa per gaudir amb els seus amics al carrer. Han de recordar que és important no acostar-se a les voreres i fer ús dels parcs i places habilitades especialment per als seus jocs.

El Centre de la Platja reparteix polseres identificatives perquè els pares no hagin de patir a la platja i els nens puguin jugar amb seguretat.

Ciutat sostenible

La ciutat de Barcelona ha afegit una nova R a les tres ja conegudes: reduir els residus, recuperar els envasos i reciclar. Es tracta de repensar els nostres hàbits i dissenyar un consum més responsable a casa.

Pensar bé què es necessita comprar i no adquirir productes que no siguin d'utilitat és no només una manera molt útil d'estalviar diners sinó també de reduir els residus que es generen i s'han de processar.

Respecte pels veïns

Tenir les finestres obertes a la nit és una opció fantàstica per suportar la calor de la ciutat, però no només hi passa l’aire sinó també els sorolls i les olors del carrer.

Una actitud cívica i responsable és minimitzar les molèsties que es puguin derivar de l’estiu: abaixar la veu a la nit, respectar l’horari de baixar les escombraries (de 20 a 22 hores) i dipositar cada dia l’orgànica al seu lloc.

Alerta amb la calor

Els barcelonins més petits i els més grans són els que més pateixen les altes temperatures, però tothom ha d’anar molt alerta amb la calor de l’estiu. Algunes accions molt recomanables són beure molta aigua, menjar fruita i aprofitar les vacances per descansar i dormir almenys vuit hores.

A l’hora de prendre el sol s’han d’evitar les hores de màxima calor i utilitzar sempre una crema protectora.

stats