Especials 04/06/2012

Matas demana a l'Audiència que citi Francisco Camps i Esteban González Pons pel cas Nóos

L'advocat de l'expresident balear interposa un recurs perquè es desestimi la negativa del jutge José Castro

Enric Borràs Abelló
1 min

PalmaL'expresident de les Illes Balears, Jaume Matas, vol companyia al cas Nóos. El seu advocat, Antonio Alberca, reclama ara a l'Audiència de Palma que faci rectificar el jutge instructor i citi l'expresident valencià, Francisco Camps, i l'exconseller de Relacions Institucionals valencià, Esteban González Pons. El jutge José Castro s'havia negat a citar-los i havia dit a Matas que expliqués quins indicis de criminalitat hi havia en contra seva per fer-ho.

L'advocat de Matas insisteix que el seu client va fer com Camps i Pons: "Autoritzar la concertació amb el senyor duc de Palma de convenis de col·laboració per a diverses activitats". I es queixa que, tot i això, "el senyor Camps ni tan sols ha estat citat a declarar i el senyor González Pons ho ha estat en qualitat de testimoni, encara que la seva citació va ser suspesa 'sine die'".

Segons l'advocat, Camps i Pons van actuar de la mateixa manera que ho va fer Matas "i tot i això al senyor Matas se'l cita com a imputat i a l'expresident Camps, que va adoptar decisions polítiques similars a les de l'expresident balear, no se'l menciona". Afegeix que aquesta decisió és "arbitrària" i que si l'ha presa és perquè el jutge no es vol veure obligat a traspassar la causa al Tribunal Superior de Justícia de València o al Tribunal Suprem. Tant Camps com Pons tenen la condició d'aforats i un jutge instructor de les Illes Balears no els podria prendre declaració com a imputats.

Alberca també havia demanat que se cités el batlle de Mataró, que havia tancat tractes amb l'Instituto Nóos, i hi insisteix a l'Audiència.

stats