LÍBIA
Especials 13/04/2011

La cimera sobre el futur a Líbia exigeix la renúncia de Gaddafi

El grup de contacte que s'ha reunit a Qatar considera que el coronel ha perdut tota legitimitat i ha de deixar el poder al poble libi perquè decideixi el seu futur

Reuters
1 min
El grup de contacte en l'inici de la cimera

Doha p { margin-bottom: 0.21cm; } La cimera internacional sobre el futur del conflicte libi a Qatar ha exigit al coronel Muammar al-Gaddafi que deixi el poder. El grup de contacte, format per diversos països europeus, del Pròxim Orient, l'ONU, la Lliga Àrab i la Unió Africana, han conclòs en la seva reunió a Doha que Gaddafi i el seu règim han perdut tota legitimitat i que ha de deixar el poder al poble libi perquè decideixi el seu futur. Els participants a la cimera també han assegurat que treballaran per establir un mecanisme financer per ajudar els rebels. El principal desacord entre els participants ha estat com actuar per a complir l'objectiu de derrocar Gaddafi. França i el Regne Unit ja van qüestionar l'operació de l'OTAN a Líbia i van demanar que s'intensifiquin els atacs.

Per la seva banda, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha indicat que fins a més de 3,5 milions de ciutadans libis podria necessitar ajuda després de la guerra. Ban ha considerat que la situació al país nord-africà és de desastre humanitari.

stats