Especials 27/07/2012

Les 10 cites ineludibles dels Jocs

La llista dels esdeveniments que cap aficionat a l'esport pot perdre's a la cita olímpica de Londres2012

Jordi Mestre
2 min
Ryan Lochte i Michael Phelps

BarcelonaEls Jocs Olímpics són una font infinita d'emocions i il·lusió. Cada edició presenta competicions, partits i curses que amb el temps queden gravades a la memòria col·lectiva. Aquests són els deu esdeveniments de la cita olímpica de Londres 2012 que tenen més probabilitat de romandre a la retina dels espectadors per sempre:

1- El nou repte del 'rècordman' Bolt. El corredor jamaicà intentarà superar-se a si mateix per sumar un nou rècord.

2- Mireia Belmonte, il·lusió a la piscina. La nedadora catalana arriba als Jocs amb la possibilitat d'aconseguir medalles en sis categories.

3- Cavendish i Wiggins corren a casa. Els ciclistes britànics intentaran que les medalles en carretera i contrarrellotge es quedin al Regne Unit.

4- Nou xoc de titans sota l'anella. Les seleccions dels Estats Units i Espanya són favorites per reeditar l'apassionant final de Pequín 2008.

5- Joel González, el gran candidat. El taekwondista català ha encadenat tres medalles en tres anys i arriba com a màxim favorit a la cita olímpica.

6- Superar la llegenda. Andrea Fuentes i Ona Carbonell hauran de donar-ho tot per vèncer les aparentment imbatibles russes a les proves de natació sincronitzada.

7- L'esport més català ambiciona l'or. La selecció d'hoquei herba, amb fins a 15 components catalans, viatja a Londres amb el somni d'aconseguir l'or per primer cop.

8- Competir per tornar al podi. L'actual generació de waterpolistes intentarà recuperar la vella glòria i reeditar els èxits de Barcelona i Atlanta.

9- Objectiu: la primera final olímpica. L'equip d'handbol que entrena Valero Rivera vol assolir per fi una final olímpica.

10- Citius, altius, fortius, Phelps. El nedador nord-americà voldrà superar-se de nou, acumular més medalles que ningú i ser el primer nedador en aconseguir ors en tres Jocs Olímpics consecutius.

stats