Especials 29/05/2012

El PP valencià rebutja condemnar les amenaces a una diputada de Compromís

El grup parlamentari popular no aprova la declaració institucional en contra dels insults i intimidacions de l'advocat d'un imputat en la trama corrupta d'ajudes a la cooperació

Salvador Almenar
2 min
Enric Morera i Mireia Mollà

ValènciaL'alçament del secret de sumari que investiga el presumpte desviament de fons de les ajudes concedides per la conselleria de Solidaritat valenciana per a projectes de cooperació ha desvelat converses en les quals la diputada de Compromís, Mireia Mollà, era amenaçada per l'advocat del capitost de la trama.

Segons recull el sumari, el lletrat d'Augusto César Tauroni manté una conversa telefònica amb el seu client en què amenaça Mollà per haver sigut una de les diputades que amb més insistència va tractar d'investigar les presumptes irregularitats en la concessió d'ajudes a ONGs per part de la Generalitat Valenciana.

En la trucada telefònica enregistrada amb l'autorització de la jutge encarregada d'investigar el cas, se sent Tauroni dir-li al seu advocat: "I després caldrà meditar què fem amb la Mireia (Mollà), si la denunciem o què fem amb ella". "La violem o qualsevol barbaritat d'aquestes, no?" I l'empresari respon: "Sí, el que sigui, però...". L'advocat l'interromp: "Què més voldria, la pobra".

Davant d'aquestes amenaces, el grup parlamentari Compromís ha presentat aquest matí en la junta de síndics una declaració institucional de rebuig, reprovació i condemna rotunda pels insults, intimidacions i amenaces proferits contra periodistes, membres del Parlament valencià i persones d'altres races, que no ha sigut aprovada pel vot en contra del portaveu del PP, Rafael Blasco. El síndic està implicat en aquest mateix cas, atès que era el responsable d'aquesta conselleria quan presumptament es van cometre els delictes. Els socialistes valencians i Esquerra Unida del País Valencià han votat a favor de la proposta.

Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, el PP ha votat en contra d'aquesta iniciativa perquè no està d'acord amb el text presentat. En declaracions a l'ARA, Morera ha explicat que Blasco s'ha negat a donar el suport a aquest text basant-se en el fet "si ell hagués de fer una declaració institucional cada vegada que li han faltat al respecte, no pararia".

El portaveu de la coalició nacionalista ha assenyalat que, a més de la declaració, ha presentat un recurs d'empara al president de les Corts, Juan Cotino, i també ha anunciat que alguns membres del seu grup, en qualitat de lletrats, presentaran una queixa formal a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València per "les declaracions que podrien ser constitutives d'un delicte proferides per un advocat en l'exercici de la seva professió".

La declaració institucional presentada per Compromís instava les Corts Valencianes a mostrar el seu total rebuig i condemna "pels insults, intimidacions i amenaces proferits contra periodistes, membres del Parlament valencià i persones d'altres races" i a reafirmar "la seva solidaritat i suport a la tasca que des de les organitzacions no governamentals s'està desenvolupant en la cooperació internacional, així com el treball dels professionals de la informació i dels parlamentaris valencians per la veracitat, la transparència i la denúncia de casos de corrupció".

stats