Especials 05/07/2012

Ressaca als mercats després de la baixada dels tipus d'interès i trobada Hollande-Clinton: el dia que ens espera

El conseller de Territori i Mobilitat, Lluís Recoder, explicarà les targetes de transport del futur

Ara
2 min
Vuit camins per salvar l'euro

BarcelonaEl dia que ens espera en set previsions informatives. Aquest divendres serà notícia:

1. Les reaccions als mercats: Els mercats afronten la primera jornada després de la rebaixa històrica de tipus d'interès d'ahir dimecres per part del BCE. La maniobra no va aconseguir calmar la prima de risc, que va tancar en 539 punts, i l'Íbex va tancar amb pèrdues.

2. Reunió entre Hollande i Clinton a París: El president francès, François Hollande, es reunirà aquest divendres al migdia amb la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, a París. La cap de la diplomàcia dels Estats Units té previst participar també a la trobada dels Amics de Síria –el grup de països i institucions que intenten trobar una sortida al conflicte sirià–, que es reuniran demà a la capital francesa.

3. Primer acte de les esquerres catalanes: El líder del PSC, Pere Navarro, el d'ERC, Oriol Junqueras, i el d'ICV-EUiA, Joan Herrera, participaran aquest divendres al matí en la cloenda de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. És el primer acte conjunt que fan les forces polítiques d'esquerres que van formar part del tripartit.

4. Presentació de les futures targetes de transport: El conseller de Territori, Lluís Recoder, explicarà aquest divendres al migdia com seran les targetes de transport del futur. Segons va avançar el secretari de Mobilitat, Damià Calvet, el sistema actual de bitllets donarà pas a targetes recarregables que funcionaran sense contacte.

5. Comença el festival Cruïlla: Avui divendres arrenca el tercer festival musical de Barcelona, el Cruïlla, al Fòrum. Aquest nit hi actuaran Iggy Pop amb els Stooges, els malians Amadou & Mariam i la mexicana Julieta Venegas, a més de Gogol Bordello, La Pegatina i Prats.

6. Semifinals masculines a Wimbledon: Gran jornada de tenis a l'Old England Cup de Londres amb les semifinals masculines. A les 14 h començarà la primera, una final anticipada entre Novak Djokovic i Roger Federer, i quan acabi començarà la segona semifinal entre Jo-Wilfred Tsonga i l'heroi local, Andy Murray.

7. Referèndum a RTVE sobre el nou cap d'informatius: La plantilla de RTVE tanca avui a les 8 del vespre el referèndum sobre el nomenament de Julio Somoano com a nou director d'informatius de la televisió pública estatal. És una votació no vinculant, però un resultat negatiu pot evidenciar la resistència dels treballadors a un dels fitxatges amb més pes polític del nou organigrama de l'ens. La cadena està a l'espera de designar un nou director, que es trobarà també amb l'anomalia de tenir ja el cap d'informatius nomenat.

stats