Festa Major de Gràcia
Especials 14/08/2011

Els crits contra les retallades aigualeixen el pregó de les festes de Gràcia

La periodista Laia Ferrer ha fet el pregó d'arrencada de la Festa Major. Desenes de ciutadans han escridassat les autoritats presents amb consignes contra les retallades

Marta Bausells
1 min
Pregó de Laia Ferrer a la Festa Major de Gràcia / MANOLO GARCIA

BarcelonaLa festa major més esperada de Barcelona ja ha arrencat. La periodista de TV3 Laia Ferrer, veïna del barri de tota la vida, n'ha pronunciat el clàssic pregó d'inici. Durant el discurs, Ferrer, criada al barri, ha parlat del que els carrers de Gràcia tenen d'especial i ha dit que, segons ha descobert en els seus viatges per cobrir les curses de Fórmula 1, totes les ciutats volen imitar el barri: "El món s'ha fet a imatge i semblança de Gràcia". També ha repassat records d'infantesa, com les seves vivències al Cercle Catòlic de Gràcia.

Al costat de Ferrer al balcó de la seu del districte hi havia la regidora del barri, Maite Fandos, i l'alcalde Xavier Trias. La primera, que ha precedit el pregó amb unes paraules, ha estat escridassada per un grup de persones que reclamava que l'Hospital de l'Esperança restés obert. L'alcalde també ha rebut protestes sota la consigna de "Retalla't tu el sou". Tant Ferrer com Trias han apel·lat al civisme durant les celebracions. En la mateixa línia ha anat el clàssic pregó alternatiu, que arrenca les festes alternatives organitzades per diversos col·lectius socials.

El pregó l'han seguit, sota una xafogor considerable, centenars de ciutadans des de la plaça de la Vila, decorada amb mistos "per homenatjar les moltes fàbriques de llumins que hi havia al barri a principis del segle XX", explicava Roger Gispert dels Castellers de la Vila de Gràcia, organitzadors del guarnit i les activitats a la plaça.

D'altra banda, avui s'estrenen les patrulles mixtes de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, amb sis parelles d'agents que vigilaran els carrers del barri.

stats