PRIMAVERA ÀRAB
Especials 30/11/2011

El ministeri d'Exteriors recomana als espanyols residents a Síria que marxin immediatament

Alerta que les males comunicacions i les limitacions al moviment dels diplomàtics per part del règim dificulten l'assistència consular. Les companyies aèries estan restringint els vols al país

Ara
2 min

BarcelonaEl ministeri d'Afers Exteriors recomana a tots els ciutadans espanyols que viuen a Síria que abandonin el país al més aviat possible. A la seva web, el ministeri alerta que "tenint en compte l'actual situació" es recomana a "tots els espanyols que es trobin a Síria que abandonin de manera immediata al país", mentre les companyies àeries comercials continuïn operant-hi regularment. L'alerta diplomàtica es produeix després de nou mesos de repressió sistemàtica de la revolta prodemocràtica contra el règim de Baixar al-Assad, que, segons l'ONU, ha causat ja més de 3.500 morts i és constitutiva de crims contra la humanitat.

El ministeri recorda que "diverses companyies han cancel·lat els seus vols a Síria en les darreres setmanes, i aquelles que els mantenen n'han reduït la freqüència". També adverteix que el deteriorament de les comunicacions interiors i les limitacions a la llibertat de moviments del personal diplomàtic imposada per les autoritats sirianes poden dificultar l'assistència consular als espanyols fora de la capital, Damasc.

La recomanació oficial demana evitar sobretot el sud del país, especialment la ciutat de Daraa, bressol del moviment revolucionari contra el règim de Baixar al-Assad; les províncies costaneres de Latakia i Tartús i les regions de Homs i Idleb; els altres focus de la revolta, és a dir, Hamma, Deir Ezzor i Abu Kamal, i els barris perifèrics de la capital.

El ministeri també fa una crida als residents espanyols que decideixin quedar-se al país perquè comuniquin les seves adreces i telèfons de contacte a l'ambaixada de Damasc.

L'anunci arriba pocs dies després que expirés l'ultimàtum de la Lliga Àrab al règim de Baixar al-Assad, que s'ha negat a acceptar una delegació d'observadors internacionals, per la qual cosa se li han imposat noves sancions econòmiques. Els membres permanents del Consell de Seguretat preparen una nova resolució de condemna a la repressió, després que la Xina i Rússia exercissin el seu dret a veto en dues ocasions.

stats