ARA ENS EN SORTIM
Especials 27/05/2012

La decisió adequada en el moment oportú

Amb només 22 anys, el gironí Toni Subias va apostar per tirar endavant el seu projecte, un alberg de joves. Els inicis van ser durs però estava convençut que acabaria tenint èxit. Ara, més de deu anys després, ja en gestiona vuit i n'hi ha un que ha estat valorat com el millor del món

Elisabet Escriche
1 min

BUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

Després de llicenciar-se, el gironí Toni Subias, de 38 anys, va aconseguir feina a Caixa Girona. Tenia 22 anys però el seu cuc empresarial no es va conformar. Va veure la possibilitat d'explotar un negoci amb molt èxit als Estats Units i amb poc recorregut a l'estat espanyol: el dels albergs.

Els inicis van ser molt durs. Tot el sou que guanyava a Caixa Girona l'invertia en el negoci -que no donava beneficis-, quan anava a demanar un préstec a una entitat bancària no se'l prenien seriosament per culpa de la seva joventut. A part de la falta de finançament, també ha hagut de lluitar amb les administracions, que, en lloc de premiar l'emprenedoria, es limiten a posar bastons a les rodes, diu. Per aconseguir tots els permisos a Barcelona va necessitar sis mesos i per als de Madrid entre un i tres anys. "A Praga en 15 dies ja ho tenia tot en regla".

Durant més de cinc anys va compaginar les dues feines i quan s'apropava a la trentena va fer el salt per dedicar-se exclusivament al seu projecte: Hostel One. Actualment Toni Subias ja està gestionant vuit albergs i el de Barcelona ha estat catalogat com el millor del món pels usuaris.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats