Espanyol
Especials 31/07/2012

La delegació xinesa i el COI protegeixen Ye Shiwen davant les sospites de dopatge

El cap antidopatge de l'administració estatal de l'esport a la Xina, Jiang Zhixue, recorda que "mai es van qüestionar els vuit ors de Phelps el 2008", i Mark Adams, portaveu del COI, afirma que només dirà alguna cosa quan hi hagi alguna infracció, i que de moment "no té res a dir"

N.a. / Efe
2 min
Ye Shiwen després de batre el rècord olímpic dels 200 estils

BarcelonaLes declaracions que l'entrenador de natació dels Estats Units, John Leonard, ha fet sobre un presumpte dopatge de Ye Shiwen han molestat molt la delegació xinesa. "Nosaltres mai vam qüestionar Phelps quan va endur-se vuit medalles el 2008", ha apuntat el cap antidopatge de l'administració estatal de l'esport a la Xina, Jiang Zhixue. "No em sembla adequat assenyalar amb el dit els nedadors xinesos quan fan bons resultats. Algunes persones tenen prejudicis", ha afegit, recordant que els esportistes "han passat un centenar de controls antidopatge abans d'arribar a Londres".

"Els seus progressos són el resultat d'un entrenament científic i del treball dur", ha destacat Zhixue. En termes similars s'ha manifestat el cap de la delegació xinesa de natació, Xu Qi: "Michael Phelps va guanyar vuit medalles a Pequín i Missy Franklin també és increïble. Per què no pot la Xina tenir una nedadora amb talent?". Per Xu, els resultats de Ye no són una sorpresa, tot i ser millors del que s'esperaven. De fet, la mateixa nedadora reconeixia després de fer el rècord olímpic dels 200 estils que no hi ha "cap dopatge" i que l'equip xinès "té unes polítiques antidopatge molt estrictes".

Silenci del COI, bon senyal

De la seva banda, el Comitè Olímpic Internacional ha evitat respondre davant les paraules de Leonard sobre si Ye Shiwen amaga algun tipus de dopatge. "Només farem algun comentari al respecte si trobem cap infracció. I en aquests moments no tinc res a dir. Traieu vosaltres [els periodistes] les vostres conclusions", ha dit Mark Adams, portaveu del COI.

"Hem de tenir present que aquí estan competint els millors atletes del món i al seu màxim nivell. Tenim un programa de controls antidopatge molt i molt estricte. Si algú fa trampes, l'enxamparem", assegura Adams.

stats