REVOLTA CONTRA EL RÈGIM DE DAMASC
Especials 01/06/2012

Els activistes denuncien una nova massacre a Síria

Un vídeo mostra els cossos de tretze treballadors d'una fàbrica que haurien estat executats. És la tercera matança d'aquesta setmana, la qual cosa evidencia el fracàs de la missió d'observadors de l'ONU

Ara
1 min

BarcelonaEls activistes que lluiten contra la dictadura siriana han difós un vídeo on es veuen 13 cadàvers que atribueixen a una nova matança de les forces de seguretat, les temudes Shabiha, a la ciutat de Qusair, a l'oest del país. El document explica que es tracta de treballadors d'una fàbrica de fertilitzants que van ser detinguts quan viatjaven en autobús i executats per agents d'aquest aparell de seguretat omnipresent a la societat siriana. És la tercera matança denunciada aquesta setmana.

El vídeo penjat a Youtube –advertim de la cruesa de les imatges– mostra els cossos a terra amb ferides de bala al cap i el tors que podrien correspondre a una execució col·lectiva.

Aquest episodi evidencien la incapacitat dels observadors de l'ONU desplegats sobre el terreny per fer complir l'alto el foc al qual s'havia compromès el règim en el marc del pla de pau de l'enviat especial de les Nacions Unides, Kofi Annan.

stats