Síria
Especials 29/01/2012

El règim sirià desplega més tropes a Damasc per combatre l'exèrcit opositor

Al-Assad envia 2.000 soldats i 50 tancs a suburbis de la capital. El secretari general de la Lliga Àrab viatja a Nova York per reunir-se dimarts amb el Consell de Seguretat de l'ONU

Reuters
1 min

AmmanUns 2.000 soldats i almenys 50 tancs han arribat aquest diumenge a l'àrea de Ghouta, a l'est de Damasc, per reforçar l'ofensiva del règim als suburbis de Saqba, Hammouriya i Kfar Batna, segons han dit activistes a Reuters.

Els testimonis han dit que els soldats sirians han mort almenys 19 persones en els combats per recuperar els suburbis que ha capturat l'opositor Exèrcit Sirià Lliure.

"És una guerra urbana, hi ha cadàvers als carrers", ha dit un activista des del suburbi de Kfar Batna.

La Lliga Àrab tardarà una setmana en tornar-se a reunir

El règim ha desplegat els reforços a l'endemà que la Lliga Àrab decidís suspendre la seva missió d'observadors al país a causa de l'augment de la violència per part d'al-Assad. El secretari general de l'organització panaràbiga, Nabil Al Arabi, ha dit aquest diumenge que els ministres d'exteriors de la Lliga es reuniran per discutir la situació a Síria el 5 de febrer.

Al Arabi ha marxat aquest diumenge cap a Nova York, on dimarts es reunirà amb representants del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per demanar-los suport en el pla que la Lliga Àrab ha presentat per demanar la dimissió d'al-Assad, després de deu mesos de protestes.

stats