Especials 15/06/2012

Compromís demana que les Corts valencianes autoritzin les emissions de deute

Mireia Mollà reclama que les competències per emetre deute retornin al parlament perquè el govern de Fabra "està desbordat i és incapaç de fer front a la crisi"

Ara
1 min
Mireia Mollà al parlament valencià

ValènciaLa diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha reclamat avui que siguin les Corts valencianes les encarregades d'autoritzar les emissions de deute del govern valencià perquè "el govern d'Alberto Fabra ha demostrat la seva incapacitat per fer front a la crisi econòmica". Mollà ha fet aquestes declaracions després de conèixer les xifres del Banc d'Espanya que situen el País Valencià com la segona autonomia més endeutada i la primera amb més deute públic per habitant.

La diputada nacionalista ha recordat que “mentre estan ofegant els serveis públics bàsics de la ciutadania, el govern valencià està generant més deute de forma improductiva, amb malbarataments com el suport a projectes ruïnosos”. Per aquest motiu ha demanat que es faci una auditoria del deute públic per diferenciar "quin ha estat generat de manera productiva i quin de manera improductiva".

Mollà considera que el govern del Partit Popular "està desbordat per la situació econòmica" pel que és necessari que les Corts valencianes recuperin la competència d'autoritzar les emissions de deute públic, ara transferides a la Generalitat valenciana. La diputada de Compromís creu que així podrien fer front "a la incapacitat" del govern, atès que seria el parlament valencià qui tindria que donar el vistiplau a les noves emissions.

stats