Especials 15/06/2012

El govern de Fabra destaca l'evolució positiva del deute valencià, tot i ser el segon més alt de l'estat

El vicepresident, José Ciscar, destaca que l'endeutament del País Valencià durant el primer trimestre de 2012 ha augmentat set punts per sota de la mitjana espanyola

Salvador Almenar
2 min
El vicepresident valencià, José Ciscar, i el conseller d'Hisenda / ACN

ValènciaLes xifres estan per ser interpretades. Una afirmació que es fa evident quan és el govern valencià l'encarregat de valorar les xifres ofertes avui pel Banc d'Espanya que assenyalen el País Valencià com la segona autonomia amb el deute consolidat més alt de tot l'estat espanyol. Malgrat els 20.832 milions d'euros de deute que acumula, el vicepresident valencià, José Ciscar, ha destacat avui l'evolució "positiva" del deute en haver crescut solament un 0,34% respecte de l'últim trimestre de 2011.

D'aquesta manera s'ha expressat el número dos del govern d'Alberto Fabra en la roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell. Ciscar ha explicat que, malgrat la dada que situa al País Valencià solament per darrere de Catalunya, l'evolució incita a l'optimisme. En aquest sentit ha destacat que solament Castella-la Manxa ha registrat millors xifres en els primers tres mesos de 2012, mentre que en valors interanuals el deute valencià ha augmentat en un 8,25% davant del 15,7% del total de comunitats autònomes.

Segons les dades ofertes aquest matí pel Banc d'Espanya, el deute del País Valencià està situat ja als 20.832 milions d'euros, que representen el 20,2% del PIB valencià. "Encara sabent que tenim un deute molt elevat, l'evolució és molt positiva gràcies als esforços que està fent el govern valencià", ha assenyalat.

"Si juguem a ser Europa, ho hem de ser"

Per la seva banda, el conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, s'ha referit a les tensions que viuen aquests dies els mercats europeus. En aquest sentit, el conseller ha expressat la seva confiança en què la situació "millorarà" malgrat els atacs especulatius que "està patint Europa". "L'euro pot resistir aquesta crisi", ha assegurat Vela.

Finalment, el titular d'Hisenda ha mostrat el seu suport a la postura del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pel que fa a l'harmonització de les polítiques fiscals. "Si juguem a ser Europa, ho hem de ser" i per això –ha afegit– "la solució és que el Banc Central Europeu injecti liquiditat al sistema".

stats