Especials 30/05/2012

Cimera pel pacte fiscal, decisió sobre l'extradició d'Assange i repte per al Barça Regal: el dia que ens espera

La Comissió Europea presenta les recomanacions macroeconòmiques als estats membres. Declaren dos exdirectius de l'Hospital de Sant Pau imputats

Ara
2 min
TORNA A LA CÀRREGA 
 Julian Assange amb un document que conté informació filtrada, ahir a Londres.

BarcelonaEl dia que ens espera en 7 previsions informatives. Avui serà notícia:

Cimera pel pacte fiscal. Tots els partits catalans es reuniran avui al Palau de la Generalitat en la cimera pel pacte fiscal que ha convocat Artur Mas. La trobada arriba després que hagin aflorat divergències entre Convergència i Unió. De la trobada no en sortirà cap acord definitiu, però s'hi aclarirà la posició dels partits de cara al ple del Parlament en què es validarà el model per negociar amb Mariano Rajoy.

Recomanacions econòmiques d'Europa als Estats. La Comissió Europea presenta avui les seves recomanacions macroeconòmiques als Estats membres. Es preveu que Espanya surti malparada per l'elevada taxa d'atur i pel retard en la reforma financera.

El futur d'Assange. El Tribunal Suprem de la Gran Bretanya ha de decidir avui si extradeix Julian Assange, fundador de Wikileaks, a Suècia, perquè el jutgin per la denúncia d'abús sexual presentada en per dues dones.

La gestió de la fundació de l'Hospital de Sant Pau, al jutjat. Avui declaren com a imputats els fins fa poc president del patronat de la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'hospital, Albert Folia, i l'administrador de torn de la Generalitat a la institució, que en aquests moments és Josep Lluís Alay. Hauran de donar explicacions davant del jutge sobre les presumptes irregularitats en la gestió de l'entitat.

El San Miguel Primavera Sound escalfa motors. Jornada de concerts gratuïts a l'Arc de Triomf, en un espai amb capacitat per a 10.000 persones. Hi actuaran The Weddind Present, que interpretaran el repertori del disc 'Seamonsters', No More Lies, Jeremy Jay, The Walkmen i Black Lips.

Repte per al Barça Regal. Va perdre el factor pista a les semifinals de la lliga Endesa de bàsquet, i avui juga el tercer partit a La Fonteta (20.45 h), conscient que si perd els dos propers partits a la pista del València caurà eliminat. Si guanya un d'aquests duels, l'eliminatòria tornarà al Palau.

Capítol 500 de 'La Riera'. La sèrie viurà avui un gir de guió: la Lídia (Anna Sahun) es presenta a la barbacoa que ha preparat la Mercè amb ganes de trasbalsar-ho tot. La seva intervenció accelerarà algunes de les trames. L'ARA s'ha sumat a l'aniversari preguntant pel personatge preferit dels lectors.

stats