Especials 20/06/2012

Auditories de la banca i el nivell d'anglès dels catalans: el dia que ens espera

Els resultats de les auditores independents que han avaluat la banca espanyola i un informe sobre les competències lingüístiques dels adolescents centraran l'actualitat

Ara
2 min
Mariano Rajoy, aquest dissabte a Sant Sebastià / EFE

BarcelonaEl dia que ens espera en 6 previsions informatives. Aquest dijous serà notícia:

1. Les necessitats de la banca. Les auditores Oliver Wyman i Roland Berger, contractades pel govern espanyol, presentaran les necessitats financeres de la banca espanyola, que serviran de base a l'executiu de Mariano Rajoy per sol·licitar el rescat del sistema financer espanyol a Brussel·les.

2. Quin nivell d'anglès tenim? Aquest dijous sabrem quin nivell d'anglès tenim respecte de la resta de la Unió Europea. La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, presentarà els resultats de l'Eurobaròmetre sobre competències lingüístiques i habilitats dels adolescents europeus en llengües estrangeres. La roda de premsa a Brussel·les serà a les 12 del migdia i una hora més tard, a Madrid, es presentaran els resultats a nivell estatal.

3. El síndic explica els seus viatges. El síndic de greuges, Rafel Ribó, compareixerà aquest dijous a la tarda en comissió al Parlament per donar detalls i explicacions de la cinquantena de viatges internacionals que ha realitzat en els darrers dos anys.

4. Cristiano se la juga. Després de la fase de grups, aquest dijous (20.45 hores, Telecinco) comencen els quarts de final de l'Eurocopa amb un partit entre la República Txeca i Portugal, la selecció de Cristiano Ronaldo.

5. Cultura olímpica. La cultura també participarà als Jocs Olímpics de Londres. Aquest dijous se sabran els espectacles que participen a l'Olimpíada Cultural, entre els quals hi haurà La Fura dels Baus i 'Els Boscos' de Calixto Bieito. La resta, sorpresa.

6. RTVE estrena cúpula. Els candidats a consellers de RTVE se sotmetran aquest dijous a la segona votació al Congrés. Amb la majoria absoluta dels populars a la cambra, no es preveu que hi hagi cap canvi d'última hora en els noms proposats. Tot i això, es podran escoltar les rèpliques per part de l'oposició, a la cambra baixa espanyola. Leopoldo González-Echenique serà el president de la corporació.

stats