Revolta a Síria
Especials 16/01/2012

Un diputat de Homs fuig al Caire i se suma a l'oposició contra Baixar

Imad Ghalioun ha fugit abans que s'imposés la prohibició de sortir del país als càrrecs públics. Assegura que molts altres parlamentaris donen suport a la revolta

Ara
1 min
"CARNISSER CRIMINAL" Un grup de dones es manifesten contra el règim d'Al-Assad al barri de Baba Amr, a la ciutat de Homs, i mostren un cartell que diu "Carnisser criminal, has estat en silenci durant molt temps i ara pronuncies crims i opressió!" 25 persones van perdre la vida ahir a les províncies de Homs, al centre del país, i Idleb, al nord.

El CaireImad Ghalioun, diputat al Parlament sirià en representació de la ciutat de Homs, s'ha exiliat al Caire i ha anunciat que se suma al moviment opositor contra Baixar al-Assad, mentre continua la repressió de les protestes. Ho ha anunciat la cadena Al-Arabiya, amb seu a Dubai i ha lamentat que la ciutat estigui sent "colpejada de manera desastrosa" per violacions sistemàtiques de drets humans.

Homs ha estat un dels epicentres de la revolta que va començar fa deu mesos s Síria. Ghalioun ha explicat des del Caire que va poder fugir del país abans que el règim imposés la prohibició de viatjar a tots els càrrecs públics. El diputat assegura que molts altres parlamentaris donen suport a l'oposició encara que no ho hagin fet explícitament en públic.

Els activistes han denunciat cinc morts aquest dilluns, la majoria a Homs, l'endemà que Baixar anunciés una amnistia general per als opositors que lliurin les armes.

stats