Síria
Especials 28/04/2011

Més de 200 membres del partit Baas dimiteixen per desmarcar-se de la repressió de les protestes

El règim de Baixar al-Assad comença a patir tensions internes. També hi ha notícies de desercions a l'exèrcit

Agències
1 min
Manifestació a Damasc contra Assad. AFP

DamascUns 200 membres del partit Baas, la formació que governa Síria amb mà de ferro des del cop d'estat de 1963, han anunciat aquest matí la seva dimissió en protesta per la sagnant repressió dels manifestants opositors al règim.

Les dimissions es concentren a la ciutat de Daraa, al sud del país, el bressol de la revolta, que les forces de seguretat de Baixar al-Assat intenten sufocar amb més de 450 morts en les últimes sis setmanes.

La declaració signada pels dissidents baasistes de Daraa indica que dimiteixen "davant la postura negativa de la direcció del partit Baas vers els esdeveniments a Síria i Daraa, i després de centenars de morts i milers de ferits a mans de les forces de seguretat", segons informa l'agència Reuters. Uns 30 baasistes de la ciutat costanera de Baniyas havien fet el mateix unes hores abans.

Encara que els dimissionaris no són figures d'alt nivell, el moviment i la forma en què s'ha fet públic són molt significatius, atès el monolitisme de la formació. Les dimissions són un indici que el règim està perdent el control polític d'aquestes zones i que la repressió amb què pretén sufocar la revolta se li està girant en contra, com va passar a Tunísia i Egipte.

Malgrat la brutal repressió, els organitzadors de la protesta han convocat una nova jornada de manifestacions per demà arreu del país. Asseguren que ja no es pot tornar enrere.

stats