AMÈRICA LLATINA
Especials 12/03/2012

La dreta guanya les eleccions legislatives del Salvador

La conservadora Aliança Republicana Nacionalista supera el governant front Farabundo Martí per a l'Alliberament Nacional. El Tribunal Suprem Electoral valida el procés

Efe
1 min
Alfredo Cristiani, president d'ARENA, proclama el triomf / EFE

San SalvadorEl Tribunal Suprem Electoral (TSE) del Salvador ha confirmat el triomf de l'opositora Aliança Republicana Nacionalista (Arena) en les eleccions legislatives de diumenge. "Hi pot haver petites variants, però les tendències ja no es modificaran, a hores d'ara", ha dit en una declaració davant la premsa el president del TSE, Eugenio Chicas. La conservadora Arena arribava al 40,01%, i el governant front Farabundo Martí per a l'Alliberament Nacional (FMLN, esquerra), el 36,83%, quan hi havia un 75,46% dels vots escrutats, d'acord amb un informe preliminar del TSE.

Segons aquesta tendència, dels 84 escons de l'Assemblea Legislativa, Arena n'obtindria 33; el FMLN, 31; la Gran Aliança per la Unitat Nacional (Gana) 11; Concertació Nacional (CN) 6, i tant Canvi Democràtic (CD) com el Partit de l'Esperança (PES), un cadascú.

En les eleccions del 2009, el FMLN havia obtingut 35 diputats i Arena, 32, però el partit dretà es va escindir quan 13 legisladors van formar la Gana. Chicas ha subratllat la "correcció" i la "transparència" de les eleccions legislatives i municipals.

Arena s'ha proclamat guanyadora dels comicis, però el coordinador general del FMLN, Medardo González, ha assegurat que s'ha registrat un "empat".

stats