Especials 11/12/2011

Els ecologistes titllen els acords de Durban de "fracàs"

Greenpeace lamenta que "els interessos dels combustibles fòssils hagin dominat la cimera". ICV alerta que "no aporten solucions"

Dani Sánchez
1 min

BarcelonaL'organització ecologista Greenpeace ha lamentat aquest diumenge en un comunicat que "els interessos dels combustibles fòssils han dominat" els acords a Durban. Els ecologistes acusen directament els Estats Units d'haver "aconseguit mantenir en el text els elements més negatius que han marcat la seva posició en la negociació". En aquest sentit, Greenpeace apunta a una clàusula introduïda en l'acord a última hora i a proposta de l'Índia que "no deixa clara la forma legal de l'acord" i el deixa amb una "escassa vinculació legal".

ICV, per la seva banda, ha considerat un "fracàs" la cimera "perquè no aporta solucions per abordar el canvi climàtic i reduir les emissions de forma efectiva i urgent, com requereix la situació actual", segons ha declarat la formació en un comunicat.

Un altre dels punts de fricció del col·lectiu ecologista és la data d'aplicació dels acords, fixada per al 2020. Greenpeace alerta que, segons els científics, "aquesta és la dècada en què s'ha de fer el màxim esforç per reduir les emissions".

stats